



Wednesday July 16		
Time	Schedule	Meeting Room
7:30 AM - 5:00 PM	Registration	Brock
8:00 AM - 10:30 AM	Chapter Leaders Breakfast/Retreat (exclusively for current chapter leaders)	Elizabeth
10:45 AM - 11:15 AM	Leadership in RWA Special Presentation (30 minutes) Presenters: Leadership Development Committee (This 30-minute session is open to anyone who has ever been interested in volunteering for a national committee or serving on the national board of directors.	Elizabeth
11:30 AM - 1:00 PM	Lunch & Mingle: Grab a plate, build-your-own salad, find a seat, and make new connections at the Lunch & Mingle —where networking is always on the menu!	Niagara Ballroom
1:00 PM - 2:30 PM	PAN Retreat (exclusively for members of the Published Authors Network Community)	Canadian A
1:00 PM - 2:30 PM	PRO Retreat (exclusively for members of the PRO Community)	King George
1:00 PM - 2:30 PM	Romance Visionaries Retreat (exclusively for conference goers who are not PAN or PRO)	Elizabeth
3:00 PM - 5:00 PM	Deep Dive Session: Let's Talk About Sex (Craft- All Levels) 120 minutes. Presenter: LaQuette	Elizabeth
3:00 PM - 5:00 PM	Deep Dive Session: <i>Harnessing Your Brain & Your Being: Write More, Write Now!</i> (Writer's Life - All Levels) 120 minutes. Presenter: Corinne Secrest, PhD	Canadian A
3:00 PM - 5:00 PM	Deep Dive Session: <i>How To Build Your Brand As A Writer</i> (Career/Business - All Levels) 120 minutes. Presenter: Nicole Moreno	King George
5:15 PM - 5:45 PM	Orientation for First Timers: First time at an RWA Annual Conference? Don't miss our Orientation designed to help you navigate the conference, make connections, and give you tips on how to get the most out of your experience!	King George
5:30 PM - 7:30 PM	Welcome Reception: Kick off the conference with our Welcome Reception—connect with fellow romance writers and industry pros while enjoying an inspiring talk from our featured speaker: Maisey Yates (NYT Bestselling Author)	Niagara Ballroom
Thursday July 17		
Time	Schedule	Meeting Room
6:30 AM - 7:30 AM	Writing Sprints: Early riser? Jumpstart your day with focused writing sprints—grab your coffee, find your flow, and make words happen before the workshops begin!	TBD
7:30 AM - 5:00 PM	Registration	Brock
8:00 AM - 9:00 AM	Countdown to Completion: Your Path to Publication (Career/Business - Beginner/Intermediate) 90 minutes. Presenter: Libby Gill	Canadian A
8:00 AM - 9:30 AM	Balance is an Active Verb: Cultivating Habits That Work (Writer's Life - All Levels) 60 minutes. Presenter: Keely Thrall	King George
8:00 AM - 9:00 AM	Creating Villains We Love To Hate (Craft - Intermediate/Advanced) 60 minutes. Presenters: Tobi Doyle & Sheila Redling	Elizabeth
9:15 AM - 10:15 AM	Insider Access Scrivener (Advanced) with Oliver Evensen	Elizabeth
9:15 AM - 10:15 AM	What's in a Name or Three? (Career/Business - All Levels) 60 minutes. Presenter: Megan Crane	King George
	What An Agent Is Really Looking For (Career/Business - All Levels) 90 minutes. Presenter: Scott	
9:45 AM - 11:15 AM	Eagan (Greyhaus Literary Agency)	Canadian A

40-00 444 - 44-00 444	Love is Love: How Writing Stories of Diversity and Inclusion Doesn't Require Reinventing the	
10:30 AM - 11:30 AM	Wheel (Craft - All Levels) 60 minutes. Presenters: Elle Douglas & Sinclair Sawhney	King George
11:30 AM - 12:00 PM	Late Morning Snack: A late-morning snack will be served 11:30 AM - 12:00 PM—Stop by and grab a quick bite!	Niagara Ballroom
12:00 PM - 1:00 PM	Lunch (On Your Own)	
1:00 PM - 2:00 PM	Insider Access Harlequin with Kathleen Scheibling (Executive Editor for Harlequin) & Emma Cole (Editor for Harlequin Intrigue)	Elizabeth
1:00 PM - 2:00 PM	The Evolution of Romance (Research - All Levels) 60 minutes. Presenter: Diane K. Peterson	King George
1:00 PM - 2:00 PM	Where on Earth Is My Next Favorite Author? (Career/Business - Beginner/Intermediate) 60 minutes. Presenter: TB Bond	Canadian A
2:15 PM - 3:15 PM	Insider Access TBA	Elizabeth
2:15 PM - 3:15 PM	Breaking into Category Romance (Career/Business - Beginner/Intermediate) 60 minutes. Presenter: Anna Grace	King George
2:15 PM - 3:45 PM	Creating Full Bodied Characters (Craft - All Levels) 90 minutes. Presenter: Clair Brett	Canadian A
3:30 PM - 4:30 PM	What We Wore (Research - Beginner) 60 minutes. Presenter: Grace Hartwell	King George
3:30 PM - 4:30 PM	The Enduring Appeal of the Western Romance (Craft - All Levels) 60 minutes. Presenters: Jane Porter, Megan Crane, & LaQuette	Elizabeth
4:00 PM - 5:00 PM	Enter Contests as a Marketing Tool (Career/Business - All Levels) 60 minutes (4:00 PM - 5:00 PM) Presenter: Peggy Jaeger	Canadian A
5:00 PM - 6:30 PM	Bites, Beverages, and Brilliant Conversations Unwind after a full day of workshops with fellow conference goers, plus insights from our featured speaker: Christina Dudley (Award-winning Historical and Contemporary Romance Author)	Niagara Ballroom
8:30 PM - 10:30 PM	Night owls, rejoice! Keep the energy alive on night two with informal after hours fun—relax, mingle, writing sprints or enjoy surprise activities TBA!	TBD
Friday July 18		
Time	Schedule	Meeting Room
6:30 AM - 7:30 AM	Writing Sprints: Early riser? Jumpstart your day with focused writing sprints—grab your coffee, find your flow, and make words happen before the workshops begin!	TBD
7:30 AM - 5:00 PM	Registration	Brock
3:00 AM - 9:00 AM	Insider Access Draft2Digital with Mark Lefebvre	Elizabeth
3:00 AM - 9:00 AM	Using Guided Meditation as a Problem Solver (Writer's Life - All Levels) 60 minutes. Presenter: Christine Ashworth	Canadian A
3:00 AM - 9:00 AM	Identify Your Target Audience (Research - All Levels) 60 minutes. Presenter: TB Bond	King George
9:15 AM - 10:15 AM	Insider Access Tule Publishing Group with Jane Porter (Founder/CEO), Meghan Farrell (Associate Publisher and Editorial Director) & Sinclair Sawhney (Senior Editor, American Imprints)	Elizabeth
9:15 AM - 10:15 AM	Writing Holiday Romance (Craft - All Levels) 60 minutes. Presenter: Mindy Hardwick	Canadian A
9:15 AM - 10:15 AM	Will You Help Me Hide a Body?: Plotting Your Perfect Murder (Research - All Levels) 60 minutes. Presenter: Megan Rutter	King George
10:30 AM - 11:30 AM	Insider Access Wattpad 101	Elizabeth

10:30 AM - 11:30 AM	Hooks and Tropes: Why Your Romance Novel Needs Both (Craft - Beginner) 60 minutes. Presenters: Kathleen Scheibling & Emma Cole	Canadian A
10:30 AM - 11:30 AM	Creating and Cultivating an ARC Team (Career/Business - Beginner/Intermediate) 60 minutes. Presenter: AK Nevermore	King George
11:30 AM - 12:00 PM	Late Morning Snack: A late-morning snack will be served 11:30 AM - 12:00 PM—Stop by and grab a quick bite!	Niagara Ballroom
12:00 PM - 1:00 PM	Lunch (On Your Own)	
1:00 PM - 2:00 PM	Insider Access Kobo - Tara Cremin	Elizabeth
1:00 PM - 2:00 PM	Playing Nice With Your Dragon: Surviving to Thriving a Creative Life (Writer's Life - All Levels) 60 minutes. Presenter: Jane Porter	Canadian A
1:00 PM - 2:00 PM	Book Tours (Career/Business - Intermediate/Advanced) 60 minutes. Presenter: LaSheera Lee	King George
2:15 PM - 3:15 PM	Insider Access BookFunnel	Elizabeth
2:15 PM - 3:15 PM	Setting As Character - Making It Real (Craft - Beginner/Intermediate) 60 minutes. Presenter: Nan Dixon	King George
2:15 PM - 3:15 PM	Chemistry & Characters: The Perfect Recipe for a Great Romance! (Craft - Beginner/Intermediate) 60 minutes. Presenter: Wattpad Panelists	Canadian A
3:30 PM - 4:30 PM	Grind Your Way to Good Fortune: 7 Lessons in Luck and Pluck for New Writers (Career/Business - Beginner) 60 minutes. Presenter: Elle Douglas	King George
3:30 PM - 5:00 PM	Let's Build A Romantic Suspense (Craft - All Levels) 90 minutes (3:30 PM - 5:00 PM). Presenters: Tobi Doyle & Sheila Redling	Elizabeth
4:00 PM - 7:00 PM	*Pitch Sessions (Prescheduled Appointments)	Canadian A
5:00 PM - 6:30 PM	Sweet Treats, Signature Drinks, and Savory Conversations Wrap up the second full day with a can' t-miss talk from our featured speaker: Naima Simone (USA Today Bestselling Author)	Niagara Ballroom
9:00 PM - 11:00 PM	Night owls, rejoice! Keep the energy alive on night two with informal after hours fun—relax, mingle, writing sprints or enjoy surprise activities TBA!	TBD
Saturday July 19		
Time	Schedule	Meeting Room
7:30 AM - 12:00 PM	Registration (8:00 AM - 9:00 AM Goody Area Cleanup)	Brock
8:00 AM - 9:00 AM	Finding Your Voice: Writing Authentic and Engaging Romance Dialogue (Craft - Beginner/Intermediate) 60 Minutes. Presenter: Julia Amante	King George
8:00 AM - 9:30 AM	What I Learned from Nancy Drew Tools for Fast-Paced Plotting (Craft - Intermediate/Advanced) 90 minutes (8:00 AM - 9:30 AM). Presenter: Kris Bock	Elizabeth
9:00 AM - 2:00 PM	*Pitch Sessions (Priority: Prescheduled Appointments) Walk-in appointments are first come, first served (based on availability)	Canadian A
9:15 AM - 10:15 AM	Don't Tread on My Crime Scene: How to Write Realistic Crime Scene Investigation (Research - All Levels) 60 minutes. Presenter: Megan Rutter	King George
9:45 AM - 10:45 AM	Insider Access Cupid's Arrow Publishing (9:45 AM - 10:45 AM)	Elizabeth
10:30 AM - 11:30 AM	The Source Whisperer: Research Beyond Google and AI (Research - All Levels) 60 minutes. Presenter: Lisa Rabey	King George

11:00 AM - 12:30 PM	Writing Made-for-TV Christmas Romance (Craft - All Levels) 90 minutes (11:00 AM - 12:30 PM). Presenter: Katie Wilbert	Elizabeth
5:30 PM - 9:00 PM	Dinner/Awards Ceremony	Niagara Ballroom
9:00 PM - 11:30 PM	After Party	Niagara Ballroom
RWA2025 EXPO Sch	edule	
9:30 AM - 11:30 AM	Check-in & Setup	
12:00 PM - 3:00 PM	Doors open to the public	TBD
3:00 PM - 4:00 PM	Clean-up & Exit	
*Pitch appointment signup	o form will be available Monday, June 16 - Monday, July 7	
Please note that all details	are subject to change	